۲۰ آذر ۱۳۹۵، ۱۱:۲۴

همایش «۱۰ روز با عکاسان» افتتاح شد

رونمایی از کتاب «روزهای انقلاب»/ وقتی عکس ها حرف می زنند

رونمایی از کتاب «روزهای انقلاب»/ وقتی عکس ها حرف می زنند

افتتاحیه همایش «۱۰ روز با عکاسان» در حالی عصر روز گذشته ۱۹ آذرماه در خانه هنرمندان ایران برپا شد که همزمان تمام گالری های این مرکز هنری به نمایش عکس های این همایش اختصاص پیدا کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، عصر روز گذشته ۱۹ آذرماه رویداد «۱۰ روز با عکاسان» پس از چند سخنرانی و رونمایی از کتاب «روزهای انقلاب» میشل ستبون رسما کار خود را آغاز کرد.

افشین شاهرودی که اجرای برنامه افتتاحیه را بر عهده داشت در خلال برنامه روایت هزار و یک شب را به همبستگی انجمن های عکاسی برای برپایی این همایش پیوند زد. مجید رجبی­ معمار مدیر­عامل خانه­ هنرمندان ایران نیز در این مراسم گفت: خانه­ هنرمندان افتخار دارد که با تمام ظرفیت در خدمت جامعه عکاسی باشد.

وی با تمجید از انجمن عکاسان ایران به عنوان انجمنی فعال بیان کرد: امروزه هیچ هنری مانند عکاسی اینگونه با مردم در ارتباط نیست و تقریبا تمام مردم در حال گرفتن عکس هستند. با توجه به فرصت های جدید ممکن است آسیب هایی نیز در شبکه های مجازی در این باره وجود داشته باشد که انجمن ها باید در این فضاها برای آموزش مردم بیشتر فعال شوند.

مسعود زنده ­روح کرمانی رییس هیات مدیره­ انجمن عکاسان ایران به عنوان سخنران بعدی ابتدا با گرامیداشت یاد عکاسان تازه درگذشته همچون سید­محمود موسوی، اصغر بیچاره، علیقلی ضیایی و فرامرز قهرمانی­فر، گفت: انجمن عکاسان ایران تمام تلاش خود را به کار گرفت تا با آینده­ نگری ساختار کمیته­ همایش­ ها و جشنواره­ ها را راه اندازی کند تا بتوانیم اهداف ۱۲ گانه انجمن و اهداف دیگر انجمن هایی را که در این همایش همراه ما هستند، برآورده کنیم.

وی ادامه داد: ما علاقمند به همراهی و همکاری با تمام تشکل های عکاسی و خصوصا تشکل های خارج از مرکز هستیم. ما تمام سعی خود را کردیم از کمیت فاصله گرفته و به کیفیت برسیم و همچنین تمرکز زدایی را در دستور برنامه های خود قرار دهیم.

رییس هیات مدیره­ انجمن عکاسان ایران اظهار کرد: انجمن عکاسان ایران با تبیین برنامه­ هایی که به شناخت نیازهای علمی و عملی جامعه منجر می ­شود، در کمیته راهبردی برنامه هایی را در دستور کار دارد.

وی در پایان با اشاره به استقلال مالی این همایش از بودجه دولتی اظهار کرد: ما در همه جوانب این همایش را مستقل برپا کردیم و معتقدیم باید دنبال اقتصادی غیر وابسته به بودجه های دولتی باشیم.

در ادامه با دعوت از نمایندگان انجمن هایی که در این همایش همکاری داشتند با اهدای سبد گل قدردانی شد.

به گفته مجری برنامه، در این همایش ۵ انجمن به عنوان میزبان و ۲ انجمن به عنوان مهمان حضور داشتند.

یدالله ولی زاده رئیس انجمن عکاسان تبیلغاتی، حسین حیدری نماینده انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس، علی نیک رفتار نماینده انجمن عکاسان سینمای ایران، ابراهیم حسینی نماینده انجمن عکاسان خانه تئاتر، سعید محمودی از ناوه نماینده انجمن عکاسان میراث فرهنگی، جواد پورسعید نماینده انجمن عکاسان نگاه و احسان میرباقری رئیس خانه عکاسان حوزه هنری کسانی بودند که برای گرفتن گل و عکس یادگاری فراخوانده شدند.

سید عباس میرهاشمی دبیر پنجمین همایش «۱۰ روز با عکاسان» که به علت گرفتگی صدایش نتوانست بیش از خیر مقدم سخنی پشت تریبون بگوید متنش را در اختیار محمد مهدی رحیمیان مدیر شورای علمی همایش قرار داد تا قرائت شود.

میرهاشمی در این متن که در اختیار رسانه ها نیز قرار گرفت، بیان کرد: امروز در آستانه گشایش پنجمین دوره «۱۰ روز با عکاسان» و در تداوم دوره های پیشین، با رویکرد «عکاسی، فرهنگ، جامعه» که بیانگر ارتباط منسجم «کنش های اجتماعی» در بستر «مطالعات و تعاملات فرهنگی» و «عمل عکاسانه» است، فعالیت داریم.

دبیر همایش در بخش دیگری از متن اظهار کرد: طی چهار دوره گذشته و علی رغم وجود زمینه های کاری، حرفه ای و صنفیِ متفاوت، به تدریج این تشکل ها در کنار یکدیگر قرار گرفتند و فارغ از تفاوت های موجود به پشتیبانی از یکدیگر، هم دل و همسو با اهداف و چشم انداز عکاسی در ایران، به شایستگی، آثار و تفکرات خود را در معرض نمایش و نقد قرار دادند.

وی ادامه داد: انجمن عکاسان ایران در تلاش برای محقق کردن اهداف اساسنامه و تشکیل کارگروه ها و کمیته های پیش بینی شده، نسبت به تنظیم شیوه نامه هایی برای ایجاد ساختاری مناسب و متناسب با نیازهای روزِ اعضای انجمن و تعاملات پیش رو با سایر تشکل ها و انجمن های عکاسی اقدام کرده است. طی ماه های گذشته با تشکیل کارگروهی تخصصی، نسبت به تحلیل ساختار برگزاری همایش های مختلف با اهداف و کاربردهای متنوع و تدوین شیوه نامه مورد نیاز اقدام کردیم که امید داریم شاهد اجرایی شدن آن در دوره های آتی «۱۰ روز با عکاسان» باشیم.

میرهاشمی بیان کرد: در پی این کار، علاوه بر برنامه های اصلی که شامل برگزاری نشست ها و سخنرانی های تخصصی طی ۱۰ روز و همچنین ارائه آثار عکاسی توسط انجمن‌های تخصصی در گالری های خانه هنرمندان ایران می شود، سعی شده تا با اضافه کردن بخش ویژه، فضایی برای نگاه نو و خلاقانه و همچنین بهره مندی بیشتر از فضای مجازی فراهم شود.

به گفته وی، طراحی بخش جنبی نیز باعث شده تا فضاهای نمایشگاهی فراتر از گالری خانه هنرمندان باشد. در این بخش موزه امام علی (ع)، عکسخانه شهر، گالری های ارسباران و گالری مریم به ترتیب آثار و مراسم نکوداشت ۱۰ تن از پیشگامان عکاسی، عکس ها، کتب و دوربین‌های قدیمی، آثار اعضای انجمن عکاسان استان اراک، گزیده ای از آثار دوره های پیشین و آثار دانشجویان عکاسی دانشکده خبر را میزبانی خواهند کرد.

محسن راستانی عکاس نیز سخنران دیگر مراسم بود که در ابتدای سخنانش گفت: عکاسان تجربه های زیستی خود را با دیگران به اشتراک می گذارند تا دیگر نیازی به تجربه مجدد نباشد.

وی با اشاره به نفوذ عکاسی در جامعه امروز بیان کرد:  نفوذ عکس در جامعه امروز رقیب ندارد. روح عکاسی روح پرسشگری است و از همین طریق تاثیرگذار هستند اما اگر امروز عکاسان تاثیر لازم را ندارند به دلیل این است که سازمان مولف عکاسی نداریم و عکاس مولف نیاز به حمایت دارد.

راستانی افزود: تولید عکس فقط توسط عکاس انجام نمی­ شود، بلکه عکس ها در ارتباط با جامعه و فرهنگ تولید می شوند. خوشحالم که امروز کتاب عکس میشل ستبون منتشر شده است و وقتی این عکس­ ها را می بینم، فکر می­ کنم تاریخ از خود رویداد مهم­تر است چون با گذشت زمان احساسات فروکش می­ کند و منطقی­ تر به رویدادها نگاه می شود و امروز چنانکه از افتخارات خود در جنگ حرف می­­ زنیم می توانیم از خطاهای­مان هم حرف بزنیم.

میشل ستبون عکاس فرانسوی بعد از رونمایی از کتاب «روزهای انقلاب» که در ادامه مراسم با حضور افرادی چون جواد جباری مدیرعامل بنیاد روایت، سید عباس میرهاشمی، علی قلم سیاه و اسماعیل عباسی برگزار شد با قدردانی از انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس که مسبب انتشار این کتاب شدند، گفت: برای من افتخار است که این کتاب بعد از فرایندی طولانی منتشر شد. این عکس­ ها سال ۱۹۷۹ در فرانسه منتشر شد و حالا در ایران نیز منتشر شده است. این عکس­ ها تاریخ مردم ایران است و برای درک امروز و آینده باید با گذشته آشنا بود.

عکاسان و حاضران پس از مراسم افتتاحیه از نمایشگاه این همایش در گالری­ های خانه هنرمندان ایران دیدن کردند.

در گالری زمستان مجموعه عکس های ۱۱ عکاس انجمن عکاسان ایران به نمایش در آمده است که در آن میان مجموعه عکس های محمد فرنود از «فیدل کاسترو» خودنمایی می کند.

در گالری پاییز آثار ۲۴ عکاس به نمایش در آمده است که همگی با نگاهی به جغرافیای کویر رویکردی متفاوت به این موضوع مشترک داشته اند.

در گالری تابستان نیز آثار عکاسان تبلیغاتی، صنعتی ایران روی دیوار رفته است.

انجمن عکاسان سینمای ایران با نمایش آثار محمد فوقانی از مجموعه عکس های فیلم سینمایی «محمد رسول الله (ص)» در این همایش حضور دارند که این آثار در گالری بهار برپا شده است و انجمن عکاسان خانه تئاتر با آثار متنوع بیش از ۳۰ عضو خود در گالری نامی حضور یافته است.

گالری ممیز خانه هنرمندان ایران نیز به نمایش عکس های انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس اختصاص دارد که بخش هایی از عکس های میشل ستبون، ساسان مویدی از «کوبانی» و زنده یاد علیقلی ضیایی از خرمشهر را به نمایش گذاشته است.

آثار اعضای انجمن عکاسان نگاه در گالری میرمیران به نمایش در آمده است.

قرار است نکوداشت و نمایشگاه ۱۰ عکاس تاثیرگذار و با سابقه چون سیمون آیوازیان، فرهاد حقی، محسن شاندیز، محمد صیاد، اکبر عالمی، کامران عدل، فخرالدین فخرالدینی، علی قلم سیاه، مسعود معصومی و منوچهر یگانه دوست از ۲۳ آذرماه تا سوم دی ماه برپا شود.

پنجمین همایش «۱۰ روز با عکاسان» تا ۲۸ آذرماه جاری در خانه­ هنرمندان ایران ادامه دارد.

کد خبر 3845545

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha